GRATIS HJEMLEVERING OG RETUR VED KJØP OVER 399,- / FRAKT KR. 69,- VED KJØP UNDER 399,-

Bærekraft og kvalitet i alle ledd

av Amanda Røsstad-Larsen dato June 28, 2023

Hvorfor velge kvalitet fremfor kvantitet?

For oss, er miljøvennlig og barnevennlig to sider av samme sak. Vi er nøye med utvalget av våre leverandører og jobber stadig med å ta valg som er bedre for både kloden og poden.

Å farge en kilo bomull krever hundre liter vann. Ved gamle fabrikker forbruker maskinene opptil fire tusen liter for å produsere en kilo tøy. Vi stiller strenge krav til våre leverandører hva gjelder produksjonen, vannforbruk og tøyets kvalitet. På den måten kan vi forbruke minst mulig vann og lar plaggene leve lenge mulig når de først er født. Når plaggenes levetid er nådd resirkuleres de på miljøvennlig vis eller repareres og kan brukes om igjen.

 

 

Vennlig vask
Vi bruker vaskemidler som behandler både barna og miljøet bra og samarbeider med et lokalt vaskeri med bevisst forbruk. Her er maskinene gjerrige på både vann og strøm, vaskemidlene er allergivennlige og tøymykneren fri for silikon. Tromler bruker vi minst mulig og vi lufttørker alt som lufttørkes kan.

Emballasje
Emballasje utgjør en stor påkjenning på miljøet. Vi digger hva Wastebased har gjort med saken og fryder oss over å sende pakker i fullstendig nedbrytbare fraktposer. Disse er laget av overskuddet fra dine og mine "fem om dagen" og derfor tar det bare seks måneder før de blir til jord. Er posen fra Wastebased for liten for din forsendelse bruker vi papirposer eller esker som brukes på nytt. 

Kvalitet fremfor kvantitet er noe vi er svært bevisste på med valg av leverandører
Merkevarene vi fører er norsk og dansk design med bærekraftig bunnlinje. De lager det deiligste tøyet til de minste og tar samtidig vare på kloden vår. Tøyet vi leier deg er i naturfiber eller bomull sertifisert OEKO-TEX® eller GOTS. Det du finner av ull er uten mulesing og sertifisert RWS. Barnevennlig og miljøvennlig er strengt tatt to sider av samme sak. Velg kvalitet til de som betyr mest.

Men hva betyr det at klærne er sertifisert OEKO-TEX® eller GOTS?
Produkter sertifisert med OEKO-TEX er fri for rester rester av helsefarlige kjemikalier, som allergifremkallende eller kreftfremkallende fargestoffer eller sprøytemidler. Når plagg er merket med OEKO-TEX er det også garantert at produktet er testet for innhold av klorerte fenoler, ftalater, organiske tinnforbindelser og mer. https://www.oeko-tex.com/en/

GOTS, Global Organic Textile Standard
GOTS er en internasjonal merkeordning for økologiske tekstiler. Merkeordningen stiller krav til at minimum 70% av fibrene skal være økologisk dyrket og at tekstilene oppfyller miljøkrav og helsekrav gjennom hele produksjonsprosessen. Sosiale kriterier og sikkerhet for arbeidere er også inkludert i kravene. https://global-standard.org   

Responsible Wool Standard (RWS) 
RWS en sertifiseringsordning for tekstilprodusenter. Den er utviklet av den globale ideelle organisasjonen Textile Exchange og ordningen garanterer at ullen er fri for mulesing. I tillegg stiller RWS flere krav til dyrevelferd. 

Med andre ord - vi velger heller litt dyrere kvalitetstøy hvor vi vet hele livssyklusen til plagget, enn masseproduserte billige plagg som ikke holder krav til en bærekraftig bunnlinje. 


Derfor skal det være ekstra STAS for deg å leie kvalitet - til en brøkdel av butikkpris.

  

 

 

SKRIV KOMMENTAR

Kommentarene blir vurdert før publisering


Tilbake til toppen