GRATIS HJEMLEVERING OG RETUR VED KJØP OVER 399,- / FRAKT KR. 69,- VED KJØP UNDER 399,-

Cecilie Ramona Kåss Furuseth deler egne erfaringer om småbarnslivet!

av Amanda Røsstad-Larsen dato October 18, 2023
Cecilie sjonglerer livet som småbarnsmor og programleder for podkastene “Ha det bra” og “Unntakstilstand. Hun har to barn på 1 og 2 år og beskriver overgangen til å bli foreldre både som “sjokkerende og fantastisk!”

Les intervjuet med Cecilie Ramona Kåss Furuseth, hvor hun deler sine tanker om både frustrasjon og gleder med å være mamma! Hun har også noen gode tips og triks på lur...

På hvilken måte balanserer du arbeidsliv og familieliv best?

Jeg jobber frilans, på den måten har jeg litt mer fleksibilitet. Jeg håper jeg kan fortsette med det en stund. Jobber mye etter at barna har lagt seg, akkurat nå funker det veldig bra.


Hvilke tips eller råd vil du gi andre foreldre som er i samme fase av småbarnslivet?

Alt går i faser. 

Og du kommer til å sove igjen. 

Les deg opp på ting du lurer på. 

Spør andre om råd, ta de i mot, sorter de, og kast de som ikke funker for deg. 

Snakk med andre foreldre! 

Be om hjelp hvis du trenger det. 


Hva har du blitt mest overrasket over etter du ble mamma?

Overrasket over hvor mye tid jeg kom til å bruke på å lese meg opp. Jeg har vært, og er på en evig jakt etter informasjon! Og så er jeg overrasket over hvor mye jeg kom til å reflektere over egen barndom og hvem jeg vil være som forelder. 


Hva er den største frustrasjonen og den største gleden ved å være forelder?

Vanskelig å beskrive gleden, den er så stor og overveldende! Gleden er liksom grunnfølelsen i foreldreskapet. Så frustrasjonen lander liksom på en seng av glede, det gjør det litt lettere å deale med. 

“Jeg tror den største frustrasjonen er hvor utilstrekkelig jeg til tider føler meg. Og lydnivået kan til tider bli litt heftig”. 


Største blemme med innkjøp du gjorde før du fikk barn? Og eventuelt etter?

Kjøpte dyre soveposer til baby som var til svøping. Ingen av barna likte det noe særlig. Hadde sett på Instagram at svøping var genialt. En skikkelig dyr onbuhimo-bæresele som jeg skulle bruke da jeg var gravid med nummer to. Fikk brukt den én gang. Og stellebord, det har jeg brukt svært lite. 


Hvordan takler du alle klærne som barna bruker/ikke bruker?

Har et slags system, nå arver hun på 1 år klær etter han på 2 år. Når hun har vokst ut av de sorterer jeg og gir videre til neste som jeg vet trenger det. Men det er altfor mye klær, alltid. Og så mange klær som vi ikke rekker å bruke før de har vokst ut av det. Og sko, så mange sko! Skulle ønske Stas fantes da jeg fikk første barn! 


Hvor viktig er en bærekraftig livsstil for deg? Og hvis det er viktig, hva gjør du for å bidra med ditt?

Det er viktig! Har absolutt forbedringspotensial, men prøver å ta vare på de tingene vi har, og bruke det jeg kan om igjen. Kjøper mye brukt til barna på Finn. Jeg er også ekstremt fan av arveklær, vi har arvet nesten alt, og gir det videre til kjente som venter barn. Dessverre er det veldig mye matsvinn, vi er i en “mat skal på gulvet” -fase. 


Sist, men ikke minst, vil du dele dine tre beste tips til nybakte foreldre som akkurat har fått livet snudd på hodet?

1. Det tar tid å bli kjent! Ikke stress hvis du føler at det tar litt tid å lande i foreldrerollen

2. Ikke tenk at du må få til alt eller gjøre alt riktig

3. Snakk med folk! 

SKRIV KOMMENTAR

Kommentarene blir vurdert før publisering


Tilbake til toppen