GRATIS HJEMLEVERING OG RETUR VED KJØP OVER 399,- / FRAKT KR. 69,- VED KJØP UNDER 399,-

Dåpen! Tradisjoner, og noe lånt

av Amanda Røsstad-Larsen dato July 13, 2023

Hvordan skape en vellykket feiring!

Først og fremst er det mange som velger å døpe barnet sitt, nettopp for å feire den lille som har kommet til verden. Over halvparten av barna som blir født i Norge, døpes. Mange velger dåp på grunn av sterk personlig tro, mens andre mer på grunnlag av tradisjoner. Uansett, kan det kanskje føles overveldende å skulle planlegge en slik dag. Mange vil kanskje se seg tilbake og tenke at de stresset litt for mye i forkant av dagen.

Vi kommer med noen enkle, men gode tips som kan hjelpe deg litt på veien mot en stressfri og vellykket dåpsfeiring!

Først og fremst, planlegg de viktigste tingene tidlig.
Sett en dato i god tid.
Navnet til barnet må være avklart.
Hvem skal være faddere?

Når det er på plass, kan du følge denne enkle listen: 

1: Lag et arrangement på Facebook hvor de inviterte krysser av på om de kan komme eller ikke. Sett en frist. På denne måten vet du hvor mange som vil møte opp på den store dagen.

2: Legg lista lavt. Hva er det viktigste for dere å oppnå med denne dagen? For eksempel fine kaker på Instagram, eller en hyggelig sammenkomst for å feire poden? Kanskje begge deler.

3: Planlegg deretter. For å unngå høye kostnader og mye styr, be om hjelp. De fleste bidrar mer enn gjerne, bare du spør.

4: Budsjett. Ikke tenk at det må koste så mye. Få noen gjester til å ta med en rett hver = vipps - dere har et deilig koldtbord. Du kjenner garantert et par som vil bake, eller så finnes det mange bakeglade som kan bake for deg til en rimelig penge.

5: Selve feiringen kan foregå ute om du ikke har stor plass i heimen! Lei eller lån partytelt så er dere sikret en fin feiring uavhengig været. Stoler og bord kan du kanskje låne av naboer? 

6: Gjør det gjerne uformelt og hyggelig. Benytt anledningen til å kose dere med nære og kjære. Legg frem litt ulike aktiviteter som gjestene kan benytte seg av. Feks KUBB eller krokket! 

Sist men ikke minst - DÅPSKJOLEN

Det er valgfritt hva man ønsker å kle barnet i under dåpen, men tradisjon tro velger mange å bruke en dåpskjole. Kjolene vi kjenner til i dag har vært i bruk i lange tider! De lange, hvite kjolene vi kjenner til i dag, har vært i bruk siden slutten avv 1800-tallet. Før den tid var det vanlig å bruke det man hadde av tekstiler tilgjengelig, som for eksempel et teppe eller andre gjenbrukte tekstiler som var brukt i eksempelvis stakker (snl.no).

Kanskje du har en kjole som har gått i arv? Er du en av de kreative sjelene, hadde det vært gøy å sy den selv av gamle reststoffer. 

Om ikke - kan du enten låne eller leie. 

Her ser du utvalget vi tilbyr av kjoler 

Om du ønsker lue til kan dette leies i tillegg. Prisen er for 1 ukes leie og leieperioden opphører automatisk. Inkludert er også frakt tur/retur + rens!

Poden bruker den som om det var deres egen - så dere kan slappe av og nyte dagen! Når dere er ferdige med å bruke den, returneres den tilbake til oss og du kan bruke tid på det som betyr aller mest.

 

SKRIV KOMMENTAR

Kommentarene blir vurdert før publisering


Tilbake til toppen