GRATIS HJEMLEVERING OG RETUR VED KJØP OVER 399,- / FRAKT KR. 69,- VED KJØP UNDER 399,-

Ting å tenke over når du velger tøy

av Tuva Blekken dato September 07, 2020

Du har sikkert fått med deg at bomullsplanten drikker mye vann mens den vokser. Utfordringene ved bomull stopper ikke der. Etter tyve tusen liter vann har slukket tørsten til en kilo bomull, bruker gamle fabrikker gjerne ytterligere fire tusen liter til å farge denne kiloen. Samtidig opptar produksjonen store arealer, tørker ut vannområder og forurenser økosystemer. Vannet som går med til å produsere én bomulls-t-skjorte til en voksen person, kunne slukket tørsten til denne personen i nesten tre år. 


Likevel forbruker vi bomull i et tempo kloden ikke har sjans til å henge med på.

Noen dyrker, mens andre kaster.

Klesindustrien har blitt en miljøversting med bare oljeindustrien over, og ingen ved siden. Å boikotte bomullen er likevel ingen realistisk løsning. Bomull dyrkes av 50 millioner bønder, sysselsetter 250 millioner mennesker og står for 50% av garderoben vår.

STAS tror en mer miljøvennlig produksjon og et mer bevisst forbruk er veien å gå. Å gjenvinne en kilo tøy sparer miljøet for 11kg CO2, en halvliter kjemikalier og alt vannet som ville gått med til å produsere en ny kilo tøy. Derfor sørger vi for at hvert produserte plagg bruker minst mulig vann, forurenser minst mulig og lever lengst mulig.

Vi stiller vi strenge krav til leverandører og samarbeider kun med de som deler vårt verdisyn og verner om både mennesker, dyr og miljø. Tøyet vi leier deg er i naturfiber eller bomull sertifisert OEKO-TEX® eller GOTS. Det du finner av ull er sertifisert RWS og sauen har ikke vært gjennom den smertefulle prosessen mulesing. Vaskeprosessen vår er fri for skadelige kjemikalier og vi lufttørker det som lufttørkes kan. På vei til deg fraktes pakkene i nedbrytbar emballasje og kjører el-bil.

Etterhvert som barnet vokser får du tilsendt neste størrelse og sender fra deg tøyet som har blitt for smått. Plagg du mottar vil være brukt - uten at det vil prege din opplevelse av plagget med annet enn god samvittighet. Plagg kan være reparert - men vil ikke likne et lappeteppe. Vi sørger for at plaggene blir gode som nye før nestemann får glede av dem.

Det er derfor vi sier at garderoben vokser med poden, og du kan du velge kvalitet med god samvittighet. Du sparer miljøet for belastningen av barnets vekst og dytter klesbransjen i riktig retning. Barnevennlig og miljøvennlig er strengt tatt to sider av samme sak.

Det beste for barnet ditt, mens du redder verden litt. #StasÅDelehttps://www.fretex.no/hovedmeny/miljo-og-samfunnsansvar/hva-blir-toyet-til/klaer-og-miljo/hva-gjor-klesforbruket-ditt-mot-miljoet

https://www.framtiden.no/dokarkiv/faktaark/97-bomull/file.html

https://www.worldwildlife.org/industries/cotton

https://www.worldwildlife.org/magazine/issues/spring-2014/articles/handle-with-care

SKRIV KOMMENTAR

Kommentarene blir vurdert før publisering


Tilbake til toppen