GRATIS HJEMLEVERING OG RETUR VED KJØP OVER 399,- / FRAKT KR. 69,- VED KJØP UNDER 399,-

Julestress, kjøpepress, overforbruk, 7 slag, pynting og gaver - senk lista!

av Amanda Røsstad-Larsen dato December 04, 2023

Julen er en tid for glede, kjærlighet og fellesskap, men altfor ofte blir den for mange preget av stress.

I stedet for å la deg bli revet med i den hektiske julestrømmen, hvorfor ikke senke lista, fokusere på det som virkelig betyr noe, og skape nye tradisjoner som gir mening? Her er noen enkle tips for å gjøre julen mer bærekraftig, mindre stressende og mer meningsfull.

1. Senk lista - prioriter det viktige 

I stedet for å la deg overvelde av alt som må gjøres i desember, ta et skritt tilbake og reflekter over hva som virkelig betyr noe for deg og dine. Lag en liste over aktiviteter og tradisjoner, og gi deg selv tillatelse til å kutte ut det som ikke gir glede. Prioriter tid sammen med familie og venner og ikke føl at du MÅ noen ting.

2. Unngå kjøpepresset!

Det er lett å føle seg presset til å kjøpe dyre gaver for å imponere, men er det ikke egentlig slik at at de mest meningsfulle gavene ofte ikke har en prislapp? Vurder å gi hjemmelagde gaver, bruktkupp eller lignende. Du kan enkelt vise omtanke uten å belaste hverken miljøet eller lommeboken. Flere og flere vil faktisk ha brukte gaver eller opplevelser de husker. 

3. Pynt og julestemning

Man trenger ikke bruke tusenvis av kroner for å få julestemning i heimen! Se hva du har før du vurderer nye kjøp. Pynt det slik du ønsker å ha det, og ikke gå etter hva som er trendy! Det enkle er ofte det beste og naturen er full av fine elementer du kan bruke til pyntingen. Noen kongler og granbar setter ofte julestemning i de fleste hjem. Mange har også appelsin og kanellukt som et minne fra jul. På Pinterest eller Google finner du mange gode tips til å lage pynt som ikke koster så mye.

4. Syv slag og kakebaking

Er du glad i kaker og synes de hører julen til? Vel, da kan du kanskje gjøre denne bakingen om til noe hyggelig istedenfor å tenke at du MÅ bake fordi det er sånn. Sett av god tid og kanskje over flere omganger. Inviter familie eller dra bort for å bake og gjør det til en hyggelig aktivitet for store og små. Er du ikke så opptatt av kakene, og ender opp med en haug som ikke blir spist?

Da er det enkelt - la vær og hold det enkelt med en liten vending pepperkaker! 

5. Skap egne tradisjoner

Kanskje er dere nå en liten familie og du ønsker skape egne tradisjoner for deg og dine. Prøv å gjør ting som betyr noe og som vil bli husket. Det er som regel ikke de dyre gavene, for hvem vil vel sitte igjen med en dårlig følelse av å ha kjøpt for mye og brukt opp alt man har av penger før julen i det hele tatt har startet?

La årets jul være en tid for å senke tempoet, sette pris på det enkle, og skape enkle men koselige og bærekraftige tradisjoner. Ved å fokusere på det som virkelig betyr noe, kan du skape varige minner og glede som vil vare langt inn i det nye året!

 

 

SKRIV KOMMENTAR

Kommentarene blir vurdert før publisering


Tilbake til toppen